איך תדעי איזה ספורט מתאים לך??
כולנו ניסינו בזמן זה או אחר לשמור על כושר, אבל לא כל סוג של כושר מתאים לכל אחת וזו הרבה פעמים הסיבה שאנחנו מפסיקות.
כולנו מנהלות אורח חיים שונה, בקצב שונה, אז כמובן שנצטרך גם לקחת בחשבון ולאתר את סגנון הספורט שיתאים לנו ולאורח החיים שלנו.
קצב החיים שלנו משתנה מאחת לשנייה ואתן כמה דוגמאות, סטודנטית רווקה, אמא קרייריסטית מנוסה, אמא טרייה, אם חד הורית או נערה בזמן בגרויות, לכל אלו קצבים שונים ואם כולן ינסו לאמץ את אותו סגנון ספורטיבי הוא לא יתאים לכולן.
אז איך תמצאי את סוג הספורט שהכי מתאים לך??
ההמלצה שלי היא ללכת לפי השלבים הבאים,
הכי חשוב בעיני הוא שתהני!!! אם תעסקי בפעילות ספורטיבית שנתפסת בעיניך כפעילות לא מהנה ספק עד כמה תוכלי להתמיד בה ,להשקיע בזמן הפעילות ולראות תוצאות מספקות.
אז דבר ראשון שעליך לעשות הוא לשאול את עצמך – ממה אני יכולה ליהנות?
מי שלא אוהבת ספורט תענה מייד "מכלום" אבל חכי עם התשובה ותביני שליהנות ממשהו זה לאו דווקא מהפעילות עצמה ואסביר בהמשך אבל רגע לפני נחזור אל השאלה עצמה "מאיזו פעילות ספורטיבית אני יכולה ליהנות? זו שאלה כללית מדי למי שלא אוהבת לעשות ספורט…
ולכן נרד לרזולוציה נמוכה יותר של שאלות כדי להתעקש ולמצוא בכל זאת כיוון לפעילות כזו ע"י שאילת שאלות נוספות כמו:
- האם אהנה יותר במהלך פעילות ספורטיבית עצמאית או דווקא עם אנשים סביבי?
- האם אהנה יותר במהלך פעילות ספורטיבית הנעשית בשקט או עם מוזיקה? האם אהנה שייבחרו עבורי את המוזיקה שתדרבן אותי או שדווקא אעדיף לבחור בעצמי את המוזיקה?
- האם יהיה לי כיף יותר לצאת מהבית לפעילות או דווקא להישאר?
את התשובות נכתוב בצד ונמשיך לנושא השני והוא נוחות, חשוב שמעבר לפעילות מהנה נמצא גם פעילות שנוח לנו לבצע כדי להקל על עצמנו בהתמדה.
קחי בחשבון שתשובות לשאלות סביב נוחות יהיו חייבות להיות כאלו שתומכות בסביבת המציאות שלכן כך שאם השאלה הראשונה היא מתי נוח לך יותר להתאמן, בבוקר או בערב ואת עובדת משש בבוקר עד חמש אחה"צ – לא ריאלי לענות "בוקר" למרות שתיאורטית היה יכול להיות לך נוח יותר…
גם כאן, שאלי את עצמך,
- האם נוח לי להתאמן בשעות הבוקר? ערב?
- האם יותר נוח לי להתאמן באמצע שבוע או דווקא בסופ"שים?
- האם נוח לי להתאמן בבית או דווקא מחוצה לו?
- האם נוח לי להתאמן בסביבה מרובת אנשים ומעורבת או שאני מעדיפה אווירה אינטימית יותר?
גם את התשובות האלו נכתוב ונעבור לשלב השני,
אחרי שיש לנו את התשובות נצמצם את האפשרויות הקיימות באופן הבא:
לדוג' – אם ענית את התשובות הבאות:
אהנה יותר מפעילות ספורטיבית עצמאית, אעדיף לבחור את המוזיקה בעצמי וליהנות ממנה בזמן הפעילות, יהיה לי כיף יותר לצאת החוצה, בשעות הערב, בסופ"שים, בבית ובאווירה אינטימית, ההמלצה לספורט שתוכלי להתמיד בו תהיה ריצה קלה / הליכה מהירה / אינטרוולים בשילוב תרגילי כושר ביתיים.
שימי לב שאלו עונים על הצרכים שלך כפי שציינת ולכן גם אם נראה לך שאת לא "מתחברת" אליהם דווקא הסיכוי שתתמידי בהם הוא גדול יותר! ואני אחזור רגע לשאלה הראשונה שכתבתי שאסביר בהמשך, ליהנות מפעילות ספורטיבית זה לאו דווקא ליהנות מהפעילות עצמה וכעת אסביר…
פעילות ספורטיבית כרוכה במאמץ פיזי. מאמץ פיזי זה לא דבר מהנה. איך בכל זאת מסבירים שיש עולם שלם מלא באנשים שנשבעים שספורט זה כיף והם נהנים??
כי הם לא נהנים מהפעילות עצמה וזה ההבדל, הם למדו ליהנות ממה שסובב את הפעילות (אגב, לא פחות חשוב! עובדה – זה מה שמניע אותם להמשיך!) הם נהנים מתחושת הניצחון והסיפוק, מהמאמץ שמתגברים עליו וכובשים עוד יעד, מהשקט או המוזיקה, מהניתוק לרגע מהיומיום שלהם, הם נהנים מכך שהם משקיעים בעצמם, מהמקלחת שאחרי ועוד ועוד… יש המון הנאות קטנות וגדולות כשעוסקים בפעילות ספורטיבית ולכן אל תמנעי את זה מעצמך ומצאי את הפעילות הספורטיבית שתעשה לך טוב!!!